Cylon and Human are closed!

Bismillah.

K sabtu lepas pergi USS, fikiran mmg fikir dua rollercoaster kt atas tu je. 
Memang yang tu je kot yang macam daredevil sikit kt uss, dengan Revenge of the Mummy ride. Tapi mummy punya just gelap and high speed. Takde terbalik-terbalik.. Eh? Ke ade? Ntahlah gelap tak perasan pulak tapi serious high speed dia memang tahap yang macam if I didn't hold on something I'd be dead . Sebelum start tu pun mummy-mummy gila kat tepi dah bebel 'your soul in my hand...' , 'you'll never return..' , 'you'll diee' . 
Erg cari tempat nak beratur pun nak sesat dah, konon dalam pyramid gitu.. Gelap gila pulak, langgar-langgar dinding semua. Jimat elektrik agaknya.


Cari pasal nak jugak pakai full hitam . Memang terbakar k


Masuk dalam ngan kakak dua orang je. Abah memang tak boleh naik rollercoaster, adik takut, kakak lagi sorang takut, ummi pening. sebenarnya kakak yang aisyah ni pun takut jugak.. dah sampai last line beratur tu nak keluar pulak sebab takut sangat. Memang nak kene kick buttowski ah nak duduk dah kot.. aku nak sangat kot naik masalahnya aku tak berani ah naik sorang-sorang (ceh konon nk daredevil, naik sorangsorang pun takut. k tak perlu gelakkan)

So naik jugak.. And yeh bila keluar, satu mata sakit sebab tetibe cerah sangat kt luar dan dalam tu pulak gelap sangat. Muka macam baru lepas bangun tidur je , tak pernah-pernah orang naik rollercoaster tertidur except for Mr. Bean lah. Dia tuu xyah cite...buat sakit hati je. Dua, kepala aku sakit sangat k. Aku memang macam ni.. migrain tapi bab rollercoaster number oneee. Tapi yang ni punya laju sangat. Ergh malas nak cite, korang naik ah kalau pergi nanti .





Point perdana pasal post ni sebenarnya, rollercoaster yang cyclon dengan human yang disyorkan oleh semua orang suruh aku naik sebab best sangat. DAH TUTUP . Bukan nak cite sangat aku pergi uss.. sebab ramai dah pergi so malas nak macam 'pergh korang best gilaaa aku gi USS!!' nanti dapat lah beribu-ribu muka 24 sen. Memang sedih kot. Dari jauh nampak je merah biru yang terrifying yet exciting tu.. sayang. Nak dirobohkan and they gonna build a new theme movie ride. And I hope it'll be more daredevil , it better be. Or I kill each and every one of the uss cru because they ruin my spirit. Itupun kalau dapat pergi lagi uss hahahahahahahahaha tak lawak k, serious. Itupun kalau dapat pergi lagi untuk tengok theme movie ride yang baru tu x_x

Anyway, aku nak suggestkan sape-sape yang nak pergi jalan-jalan, baru lepas putus cinta or baru je jatuh cinta, (untuk hiburkan diri, bukan pergi dengan couple k!!!) bolehlah pergi uss ni. Nak honeymoon pun bolehh.. Sebabnya memang best kt uss ni. Tak rugi pergi. Cru-cru yang jaga semua friendly. Memang sangat fairytale lah kt sanaa. Pandai diorang buat castle semuaa..


Tengah jalan-jalan ternampak makcikk fairy ni pusing-pusing 
dengan one dia tu. Fyi dia sebagai fairy jahat dlm cerita shrek 


Btw korang yang belum tengok cite Shrek. Aku nasihatkan tengok dulu k sebelum pergi. Nanti korang tak faham dia punya fairytale thingss kt situ. Ohh cakap pasal Shrekk!! . Wajib tengok movie 4D kat uss. Tapi bagi aku 4D kat Legoland lagi seronok sebab effect-effect angin, air, tu lagi banyak. Tapi bolehlah kat uss punyaa.. Seronok lah jugak



Welcome to Far Far Awayy.. ^^


Lagisatu, dekat uss ade banyaakkk sangat patung elmo. Baju elmo, beg elmo, gelang, trofi, topi.. semuaa elmo. Tapi ikut jugak lah kita tengah masuk theme yang macamana. Cumanya kebanyakkan kedai mesti terselit je barang-barang elmo kat situ. Tapi theme ride ke ape-ape yang berkaitan dengan elmo aku sarankan korang xpayah masuk lah. rasa macam kembali 3 tahun duduk dalam kiddie ride yang gerak lambat . Tepuk dahi sepanjang duduk dalam elmo Spaghetti Space Chase





So.. tu je kot. Apepun berhibur tu boleh.. Tapi mesti ade batasannya kan. Kita kene pandai pilih hiburan, yang rasa-rasa macam dah bawak kita jauh dari Islam tu jangan okay? okay haha lama gila tak post. blog pun baru di-Meowwkan . macam biasalah. Catlover yang tegar. Cuma kalini dutanya Chococat. Tak comel sangat tapi takpelahh..





#UniversalStudiosSingapore #lamagilatakpost
Assalamualaikum, bye!!


2 islah . the great and powerful :D

Bismillah.

First, this is not a racist story.
I never thought that I would love my class more than anything. The teachers, the decorations (of course)
how we have fun in every learning session, and yeah, the most, the people. My beloved friends.
I don't know.. it feels like I know them all so close for many years. Even the new kids. Well, not really 'kids'
 both are older act.

They're so understanding, patient, fun, crazy and concern. Most of them.
The boys and the girls, we helped each other in direct or indirect way. That's kind of a thing many classes wouldn't do..I mean sincerely. I  guess.

One word for my class that I can proudly describe is TEAMWORK.
I realized how important to have that in doing something in group. Yes, everyone knows that. But I didn't know it can be so great to have that between boys and girls. As one class, to manage things together and stuff.. How satisfy-ing to feel the teamwork spirit in each and every one of us.

And that's what makes us love each other.

Two missing. (4 act. sad story)


Friends are like stars.. You don't always see them. 
But you know they're always there.

seeya.. Assalamualaikum wbt